Wat hebben we in huis: vakgroep Europa

ICTU-ers werken met elkaar samen in verschillende vakgroepen om hun kennis en ervaringen te bundelen over specifieke onderwerpen en expertise die vervolgens ook worden gedeeld met opdrachtgevers en andere geïnteresseerden. Een van die vakgroepen richt zich op de Europese samenwerking. De vakgroep volgt de Europese ontwikkelingen in de digitalisering op de voet en vertaalt deze naar de Nederlandse overheid en zorg.

Zo organiseerde de vakgroep een panelgesprek over het Europese Digital Wallet (elektronisch identiteitsbewijs) tijdens het afgelopen ICTU inspiratiefestival.

Verder organiseert de vakgroep elke maand een Europa Café met Nederlandse en Europese gastsprekers. Op 31 maart a.s. staat grensoverschrijdende gegevensuitwisseling in de Europese zorg op het programma. Sinds afgelopen februari is Nederland aangesloten op een netwerk van lidstaten die zorggegevens met elkaar delen, het eHealth Network. Het PIEZO-team van ICTU, NICTIZ en CIBG heeft dat na een periode van vier jaar voor elkaar gekregen. Samenwerken met een beheerpartij, met VWS als opdrachtgever en met gebruikers (ziekenhuizen) zijn we binnen ICTU wel gewend. Datzelfde werk maar dan in Europese context geeft daar een hele andere dimensie aan.

Roger Lim (sr beleidsadviseur internationaal bij VWS) en Dominique de Wijn (projectmanager ICTU) delen op openhartige wijze waar ze mee te maken hadden tijdens vier jaar ups-and-downs. Wilt u zich aanmelden? Stuur dan een email naar relatiemanagement@ictu.nl.

De ICTU Europa Cafés uit 2021 kunt u via deze link terugkijken.

Decoratieve afbeelding wereldbol